DEV

Klub padobranskog jedrenja Jastreb-Radoboj

Doživi novo iskustvo letenja iznad Zagorja
Radoboj 61, 49232, Radoboj
1 / 8
ParaglidingPadobranstvo

Opis

Želiš letjeti na modrom nebom iznad Zagorja?

Ispričat ćemo ti priču kako je paragliding uopće došao u Zagorje. Sve je krenulo od Predsjednika (kako ga njegovi članovi vole zvati), Darka Potočkog, koji je jednog dana doma osvanuo sa čudnim ruksakom. Kasnije se ispostavilo da dotični ruksak skriva neku čudesnu spravu za letenje. Stranice povijesti padobranskog jedrenja nad Krapinsko-zagorskom županijom, počele su se pisati sada već davne 1999. godine, kada se na iznenađenje nekolicine inicijatora osnivanja kluba JASTREB na osnivačkoj skupštini pojavilo 27 zainteresiranih za tada još gotovo svima, nepoznat, ali uzbudljiv sport. Nakon malo vremena, broj ljubitelja letenja se povećao, a lokalci su postali pravi padobranski eksperti.

Sada se više definitivno ne bave "nepoznatim" sportom, a ti imaš priliku iz prve ruke provjeriti koliko su u ovih 20-ak godina napredovali. Klub se bavi paraglidingom iliti parajedriličarstvom kako rekreativno tako i natjecateljski, a provode i obuku za pilote parajedrilica. Iako ti je to možda u ovom trenutku veoma privlačno, prije početka obuke možda je najbolje iskusiti letenje u dvoje. s učiteljem letenja ili licenciranim tandem pilotom. Kako se radi o aktivnosti koja ovisi o vremenskim prilikama, odnosno neprilikama, priliku za letenje imaš najćešće vikendima kada su povoljni uvjeti za letenje.

Leti se sa letjelišta Strahinjčica na 720 m nadmorske visine. To je registrirani start srednje težine s kojeg možeš poletjeti i zmajem. Uz sam start nalazi se i automatska meteorološka postaja koja ti u svakom trenutku daje informacije o brzini te udarima vjetra uz smjer i temperaturu zraka. Kada otkriješ sve zagorske brege, udahneš zagorski zrak i doživiš nešto ludo i nezaboravno, sletjet ćeš na mekano pomoćno nogometno igralište. Nalazi se u Podgori Krapinskoj, a tu se i nalazi objekt kluba tzv.. Streha pod strahom.

Sigurni smo da kod tebe nema straha i da jedva čekaš poletjeti zagorskim visinama!

ParaglidingPadobranstvo