DEV

Etno kuća Bijelo Brdo

Upoznaj život nekadašnjih "gusara"
Školski trg 19, 31204, Bijelo Brdo
1 / 10

Opis

Želiš li znati kako se prije živjelo u općini Erdut?

Dođi u Bijelo Brdo i pokucaj na vrata Etno kuće. U njoj se nekad živjelo, a danas je vrijedna baština posebne kulture Hrvatske. U velikom dvorištu kuće s jedne strane vidjet ćeš jednokatnu kućicu, a s druge ambar. U ambaru koji je, zbog poplava, odignuta drvena kućica, stari su skladištili žito i svu hranu. Zamisli koliko su zemlje morali obrađivati i koliko su usta morali hraniti kada su imali cijelu kuću za smočnicu! 😳

Pored ulaza u drugu kućicu, onu u kojoj se živjelo, nalazi se tabla za slijepe i slabovidne osobe. Pomoću nje moguće je naučiti o geografskim, kulturnim i turističkim obilježjima Erduta. Nije li ovaj interaktivni vodič odličan za sve?

Kada uđeš u kuću, mislit ćeš da je vrijeme stalo. Od zavjesa, oruđa, posuđa do slamnatih kreveta i lijepo posloženog ormara- sve je kao nekad. Oduševit će s koliko je pažnje protkana posteljina, ukrašene zdjelice i dekorirane šalice. Iako se ovdje organiziraju različite radionice za lokalce, ali će te ekipa iz Erduta uvijek ugostiti i pokazati etno stranu Erduta.

Samo se trebaš najaviti slanjem maila ili pozivanjem na kontakt telefon.

Školski trg 19, 31204, Bijelo Brdo