DEV

Kamp Velebit

Prespavaj u mitskim kućicama na Velebitu
Baške Oštarije 5A, 53288, Karlobag
1 / 10
CampingPark PrirodeRijeke

Opis

Želiš doživjeti more i planinu u jednom danu? Onda je vrijeme za isprobati nešto potpuno novo, a za to je Kamp Velebit idealan. 😄

Nalazi se u malom idiličnom selu Baške Oštarije u srcu Velebita na 927m nadmorske visine. Sa Zagrebom ga preko Gospića povezuje autoput gdje su neki tuneli čak ofarbani, a s morem ga povezuje jedinstvena panoramska cesta s pogledom na jadranski arhipelag. 🌊 Kamp je okružen planinskim vrhovima koji otkrivaju pogled na najljepše jadranske otoke, a oduševit će te bajkoviti stil inspiriran starom narodnom tradicijom.

Domaćini

Kampom upravlja tajanstvena, ali dobroćudna obitelj koja će te iznenaditi i počastiti raznim domaćim specijalitetima. Najčešći posjetitelji su vesele obitelji, vuci samotnjaci ili omladina koju privlače svakojake čudesne zanimacije od penjanja po stijenama do proučavanja zvjezdanog neba. ⭐ U svježim ljetnim noćima pričaj bajke kraj logorske vatre i ispijaj napitke od lokalnog bilja opojnih sadržaja. Tu se tijekom sezone odvijaju i razna zanimljiva događanja od festivala do izviđačkih kampova za djecu.

Izgled kampa

U ovom kampu se nećeš osjećati kao sardina, jer nema formalnih crta ili markiranih mjesta gdje se postavlja šator. Možeš postaviti svoj kamp gdje god želiš dokle god se držiš pravila kampa (koja nisu brojna). ⛺ Cijelo područje namijenjeno za kampiranje je puno meke trave, a vjerojatno ćeš si naći i hlad. Uz to, slobodno možeš koristiti kuhinju, sanitarne prostorije, mjesta za roštiljanje i pranje rublja.

Hrvatski hobbiti

Prava posebnost kampa je Crobbiton. Nisi nikada čuo za to? Crobbiton je malo naselje usred kampa sačinjeno od zemunica u kojima možeš boraviti. To jednostavno moraš doživjeti! U jeku rosnog jutra pripremi doručak u zajedničkoj kuhinji, uživaj u svježini izvorske vode, druži se, veseli i otiđi na kupanac, planinarenje ili u mjesta nastanjena ljudima. Na kraju ispunjenog dana povuci se u svoj šareni šatorčić, drveni bungalovčić ili pak u kućice u zemlji o kakvima se jednom davno pričalo. U tim kućicama u zemlji su nekoć davno boravila mala stvorenja koja su svojim odlaskom taj simpatični dar ostavili nama. Navrati i ti jer sigurno nećeš pogriješiti. 😉

Park prirode Velebit

Kamp se nalazi usred Parka prirode Velebit. Mjesto u kojem se spajaju mediteranska i kontinentalna klima okruženo je Dabarskim kukovima. Iako dabrova u ovim krajevima odavno nema, ima brojnih drugih šumskih bića koja čuvaju svu baštinu djedovine zvane Park prirode Velebit.

Blizina sadržaja U blizini ćeš naći Panoramsku cestu Nikola Tesla koja vodi sve od Smiljana prema zapadu što simbolički prikazuje njegov bijeg u Sjedinjene Američke Države. Kamp se nalazi na samo 20 minuta od Jadranskog mora, ali i Ljubičkog brda i Božinog kuka gdje ćeš naći simpatičnu rijeku Ljubicu. No, najviše ti preporučamo da sam istražiš gdje sve obitavaju velebitske vile, divovi i ona mala stvorenja koja su nam ostavila kućice.

Kamp Velebit je nešto zaista originalno i pruža potpuno novi doživljaj. Posjeti ga i uživaj u jedinstvenosti kampa. 😍

UPOZNAJ LIKU I GORSKI KOTAR

DRUŠTVENE MREŽE

Tvoj inspirativni izvor doživljaja u Hrvatskoj

CampingPark PrirodeRijekePlanineMoreMeditacijaPlaninarenjeKupanje

Za one koji žele savjet više

Isprobali smo, isprobaj i ti!
Preporučuje
  • Osjeti slobodu u kampu u kojem možeš postaviti šator gdje god poželiš ⛺
  • Ljetne noći provedi uz logorsku vatru i ispijaj napitke od lokalnog bilja 🔥
  • Posjeti Panoramsku cestu Nikola Tesla