DEV

Muzej krapinskih neandertalaca

Posjeti naj muzej svjetskog značaja
Šetalište Vilibalda Sluge bb, 49000, Krapina
1 / 12
MuzejiŠetanje

Opis

Misliš li da moraš putovati izvan granica Hrvatske da upoznaš prapovijest?

Prije nego pokreneš svog limenog ljubimca, kupiš autobusnu ili avionsku kartu, pronađi Krapinu i kreni u tom smjeru. Što je tamo? Krapinski neandertalac, njegovi ostaci i priča o njemu i svemu što te zanima u jednom od najnagrađivanijih hrvatskih muzeja. Spoji ugodno s korisnim, prošetaj po Hušnjakovom brdu i otkrij mjesto gdje je Dragutin Gorjanović-Kramberger pronašao čak devet stotina fosilnih ostataka neandertalaca. 🤩 To je uvjerljivo najbrojnija i najbogatija zbirka neandertalskog čovjeka prikupljena na jednom lokalitetu. Zašto ne posjetiti nalazište od svjetskog značaja sa super modernim muzejom?

Muzej krapinskih neandertalaca je puno više od samih izložaka pronađenih ostataka. Na samom ulazu, na filmskom platnu i u glavnoj ulozi dočekat će te ovi simpa praljudi koji će te upoznati sa njihovim praživotom i zainteresirati za obilazak muzeja. U filmu ćeš vidjeti koliko je život neandertalaca bio surov, ali i puno napredniji nego što misliš. Na neobičan i moderan, multimedijalan i interaktivan način otkrit ćeš zanimljivosti iz života krapinskog čovjeka u doba Krambergera i nećeš vjerovati da je rendgen baš tada prvi puta u povijesti upotrebljen za analizu fosilnih kostiju. 😮 Šetajući dalje muzejem pogledaj pod i saznaj u kojoj si godini kozmičke i kemijske evolucije i koliko ti treba vremena do krapinskih pračovječuljaka.

Iz svih pronađenih ostataka vidit ćeš da su "krapinjonci" živjeli i funkcionirali kao zajednica. Brinuli su o starijima i nemoćnima, izrađivali su oruđe, odjeću pa čak i glazbala. Možeš li vjerovati da je najstariji nakit na svijetu i to onaj od orlovih kandži pronađen upravo tu u Krapini?

Na Hušnjakovu brdu ima toliko toga za vidjeti, naučiti i doživjeti jer ti muzej cijelo vrijeme priča priču. Mislimo da je ovaj lokalitet zasluženo dobio muzej svjetske razine, ali i mjesto na tvojoj listi želja!

Dobro otvori oči, poslušaj vodiča i zakorači multimedijski vremeplov s najnižim ljudima u Krapini! 😄

P.S. Kad si već u Zagorju, ne propusti ga istražiti na svoja dva kotača i posjetiti znamenitosti ovog kraja koje možeš upoznati na našem webu 😉

Šetalište Vilibalda Sluge bb, 49000, Krapina
MuzejiŠetanje

Za one koji žele savjet više

Isprobali smo, isprobaj i ti!
Preporučuje
  • Odlični vodići koji će te uvesti u nevjerojatan svijet krapinskog neandertalca
  • Saznaj kako se pronalazak ostataka krapinskih neandertalaca uklapa u ostala znanstvena otkrića diljem svijeta
  • Kad si već u blizini, posjeti i špilju Veternica