DEV

Pogled u prošlost kroz nove tehnologije

Poslušaj zanimljive povijesne priče iz prve ruke
1 / 6
Muzeji

Opis

Imaš djecu koja previše vremena provode za računalima, mobitelima i tabletima? Želiš ih podučiti o povijesti, a ne pronalaziš način?

Ekipa iz Vukovarsko-srijemske županije za tebe i djecu pripremila je nešto čime se može rijetko tko pohvaliti. Povedi cijelu obitelj na kratki izlet i naučite nešto novo o staroj povijesti Vukovara, Iloka i Vinkovaca.

Želiš li upoznati bana Josipa Šokčevića u Gradskom muzeju Vinkovci, nobelovca profesora Lavoslava Ružičke u Rodnoj kući Lavoslava Ružičke u Vukovaru i kralja Nikole Iločkog u Kuriji Brnjaković u Iloku? Inovacija u obliku holograma 3D tehnologije oživljava duh prošlih vremena, a tebe upoznaje s povijesnim ličnostima zapadne Hrvatske. Na inovativan i pristupačan način saznat ćeš nešto više o njihovim životima, o gradovima u kojima su živjeli i o najvećim dostignućima koja su postigli. 😃 Projekcije su vrhunske kvalitete, a svaki povijesni junak u prirodnoj je veličini. Još kad se dodaju popratni sadržaji, specijalni efekti dima putujućeg vlaka, magle, paljevine u laboratoriju, vatre prilikom ratovanja i razni popratni zvukovi vezani uz događaje koji se prikazuju holografskom projekcijom, imat ćeš osjećaj da si u povijesnom vremeplovu iz kojeg ne želiš izaći!

Posebna čarolija holograma krije se u tome što te na kraju tvoja povijesna ikona poziva da prošetaš u prostore o kojima si upravo naučio nešto novo! 🤩 Vodit će te kostimirani vodič u izvornom odjelu Josipa Šokčevića, Lavoslava Ružičke ili Nikole Iločkog i uživo ti ispričati još koji fun fact o svom životu.

Vodiš li klince na zabavni i povijesni put kroz vrijeme? 🎉

Više informacija:

Gradski muzej Vinkovci, VInkovci, Trg bana Josipa Šokčevića 16 Tel: 00385 (0)32/332 - 504 Email: muzej@muzejvk.hr www.muzejvk.hr

Rodna kuća Lavoslava Ružičke, Vukovar, Ul. Josipa Jurja Strossmayera 25 mob: 0385 (0)32/450-678 E-mail: hrvatski.dom.vukovar@vu.t-com.hr Web: www.hrvatskidomvukovar.hr

Kurija Brnjaković, Ilok, Trg Sv. Ivana Kapistrana 5 32 236 Ilok Tel: 00385 (0)32/ 592-950