DEV

Park skulptura Dubrova

Park umjetnosti u unutrašnjosti Istre koji će ostavlja bez daha
Park skulptura Dubrova, 52231, Štrmac
1 / 12
KoncertiManifestacijeObilazak

Opis

Kada te put dovede u Istru, kreni u istraživanje ljepota koje ova turistima omiljena regija skriva. Doživi unutrašnjost Istre na drugačiji način i uživaj u inspirativnom krajoliku općine Sv. Nedelja. Na samom ulazu u Labin posjeti inspirativni Park skulptura Dubrova, idealno mjesto za šetnju s tebi dragom osobom, druženje s prijateljima, bavljenje sportom, igranje djece, piknik ili uživanje u umjetnosti.

Tu, u jednom od najljepših hrvatskih parkova skulptura, uživat ćeš u umjetnosti i prirodi na više od 30 hektara površine. Poseban ugođaj daje djelomična okruženost suhozidom, prirodne doline i uzvisine, bogatstvo boja te raznolikost flore.

Bogatstvo Parka Park skulptura Dubrova bogat je skulpturama u istarskom kamenu, a posebno je poznat po Međunarodnom kiparskom simpoziju zahvaljujući kojem se impresivna kolekcija skulptura iz godine u godinu povećavala. Fascinirat će te kreativnost više od stotinu priznatih kipara diljem svijeta koji su parku u naslijeđe ostavili reprezentativnu zbirku od 68 skulptura. U jedinstvenosti skulptura možeš uživati i na različitim lokacijama izvan parka, poput Labina, Rapca, Svete Nedelje i drugima.

Prošetaj Bijelom cestom, stazom od 16 dionica dužine 25 metara stvorenu od strane poznatih hrvatskih umjetnika poput Ede Murtića i Julije Knifer, ostani bez daha uz skulpturu „Prodor“ ili izjavi ljubav voljenoj osobi pored autorskog djela Zvonimira Kamenara „Kralja i Kraljice“. Tijekom proljetnih i ljetnih mjeseci uživaj u koncertima, predstavama i raznim drugim događanjima uz Amfiteatar „Dolac“. Odlična je stvar da je većina sadržaja u potpunosti besplatna.

Doživi nešto potpuno drugačije. #putujlokalno, #upoznajhrvatsku i dopusti Istri da te još jednom iznenadi i oduševi. 😍

Park skulptura Dubrova, 52231, Štrmac
KoncertiManifestacijeObilazakSpomenikVježbanje

Za one koji žele savjet više

Isprobali smo, isprobaj i ti!
Preporučuje
  • Organiziraj piknik ili druženje s prijateljima u ovom jedinstvenom parku
  • Prošetaj autorskim djelom poznatih hrvatskih umjetnika
  • Doživi ljepotu Istre na drugačiji način