DEV

Park znanosti Oroslavje

Otkrij mjesto gdje je znanost zabava! 🥳
Mokrice 11, 49243, Oroslavje
1 / 10

Opis

Tražiš nešto neobično, poučno i zabavno za sebe i djecu?

Ako s fizikom, matematikom i astronomijom nisi "ti", a tvoja djeca misle da je znanost dosadna, nakon posjeta Parku znanosti u Oroslavju otkrit će te koliko se varate!

Oduševljena Vinka podijelila je s nama da je u Parku "Fantastična atmosfera, čudesna znanost i ugodni domaćini." i da bi ga čak astrofizičar Neil deGrasse Tyson lajkao! Sigurno se pitaš što je tako zabavno u Parku znanosti?

Domaćini su stručni i žele objasniti svaki dio Parka, zaljubljenici su u znanost i probudit će radoznalost kod tebe i djece brzinom svjetlosti! ✨ Dovoljno je reći da si je idejni začetnik dao truda pročitati apsolutno sve udžbenike namijenjene djeci osnovnoškolskog uzrasta i pokušao izraditi predmete kojima bi to gradivo pokazao na primjerima.

Koliki je trud, rad i beskonačni entuzijazam uložen u Park, uvjeri se na čak 32 funcionalna eksponata. U malom zagorskom mjestu, pronađi interaktivne odgovore na pitanja koje ni sam nisi znao da su moguća:

  • Je li moguće razgovarati šaptom na udaljenosti od 30 metara?
  • Kako naučiti Pitagorin poučak u jednom pokretu?
  • Je li moguće odsvirati Beethovenovu Odu radosti u hodu?

Saznaj odgovore iz prve, tvoje ruke. Zabavi se glazbenom ogradom, sviraj na drvenoj harmonici i divovskom ksilofonu ili periskopom, prošetaj sunčevim sustavom za sat vremena, jednim pokretom oživi crtane likove i pronađi izlaz u labirintu ogledala. 🤩 Uđi u zanimljiv svijet znanosti, pronađi mjesto za totalnu drukčiju proslavu rođendana, provedi par dana u edukativnom ljetnom kampu i upoznaj zagorski znanstveni kozmos. Bilo da ideš solo ili s obitelji, tvojoj oduševljenosti neće biti kraja!

Uči i upoznaj nepoznato, jer u Parku znanosti nema loših učenika! 😉