DEV

Pedaliranje između dva bisera

Pedaliraj najljepšom stazom u Dalmaciji koja povezuje grad i tvrđavu
Šetnica u kanalu svetog Ante, 22000, Šibenik
1 / 8
Urbano istraživanjeGradUtvrda

Opis

Željan si bicikliranja uz šum mora i miris borovine?

Put kroz oazu s opijajućom aromom Mediterana kreće od uvale Duboka uz prekrasni D-Resort Šibenik. Uz zagrljaj mora, 2/5 teška staza u dužini od 4,4 kilometra te vodi do jedinstvenog spomenika svjetske graditeljske baštine koja je 2017. upisana na Popis svjetske baštine UNESCO-a u sklopu nominacije „Obrambeni sustavi Republike Venecije 16. i 17.stoljeća."

Na putu prema tvrđavi, čeka te uspon na čak dva vidikovca s kojih se pruža pogled na dva šibenska bisera. 😍 Na jednom vidikovcu gledaš na staru gradsku jezgru Šibenika, a na drugom uživaš u predivnom pogledu na katedralu svetog Jakova, koja je prije nekih 20 godina našla svoje mjesto na Popisu svjetske baštine UNESCO-a.

Na polovici puta ne propusti priliku posjetiti jednu graditeljsku i povijesnu rijetkost na Jadranu – morski tunel prokopan u stijeni. Što je to? 😮 Tunel je prokopala talijanska vojska i ima ulaz za vojne brodice i ulaz za torpedne čamce. Možeš ga još bolje istražiti jer je potpuno prohodan s jedne na drugu stranu i vojnu i graditeljsku atrakciju. Alii..postoji mali problem.. u narodu je tunel poznatiji pod imenom Hitlerove oči.

Biciklirajući dalje makadamom i popločanim kamenom, uzmi pauzu u hladovini borova na odmorištima s wow pogledom na dio kanala, grad i Jadriju. 😎 Odmori od bicikliranja, divi se gradu i prirodi oko njega i nauči nešto novo dalmatinskim stanovnicima prirode. Svako odmorište ima postavljene edukacijske table o flori i fauni. Ako znaš za film "Kako je počeo rat na mom otoku“, onda ćeš ziher prepoznati vojarnu,

Na kraju šetnice naić ćeš na drveni mostić preko mora koji vodi na kopneni prilaz tvrđavi svetog Nikole. Istraži tvrđavu, uživaj u Šibeniku i doživi nezaboravnu vožnju u blizini grada. 🚴🏽

Šetnica u kanalu svetog Ante, 22000, Šibenik
Urbano istraživanjeGradUtvrdaMorePoučna stazaVIdikovacBicikliranjeŠetanje

Za one koji žele savjet više

Isprobali smo, isprobaj i ti!
Preporučuje
  • Odmori u hladovini s predivnim pogledom
  • Vidi gdje je vojarna iz poznatog hrvatskog filma
  • Prijeđi mostić i upoznaj tvrđavu u obliku strijele