DEV

Utočište za medvjede Kuterevo

Upoznaj najslađe stanovinike Like u Utočištu za medvjede
Pod Crikvon 103, 53225, Kuterevo
1 / 3
PlanineŠetnicaVIdikovac

Opis

Znaš li da postoji utočište za medvjede u kojem ih možeš vidjeti izbliza, a usput im pomoći donacijom? I to usred prelijepe Like! 😊

Velebitska udruga Kuterevo je osnovana 1995. godine s ciljem očuvanja divljine gorske Hrvatske, a 2002. godine su pokrenuli Utočište za mlade medvjede. Tu se čuvaju medvjedići siročad, a štiti se medvjeđe stanište i promiče održivo življenje i tradicija lokalne planinske zajednice.

Utočište je otvoreno za posjete

Edukacija je također dio ovog prekrasnog projekta, a posjetitelje se upoznaje s divljinom i medvjeđom karizmom. 🐻 Ovdje ulogu igra Volonterska postaja koja je otvorena 2005. godine! Prije posjeta, svakako je potrebno javiti se Volonterskoj postaji kako bi te netko od stalnih volontera mogao dočekati, uputiti i informirati.

S obzirom da medo spava zimski san, posjeti su mogući tokom proljeća, ljeta i jeseni. Preporuča se dolazak nakon 9 sati ujutro, pa sve do 7 sati navečer.

Tu ćeš usput vidjeti i vidikovac s kojeg možeš uživati na predivan pogled koji puca na okolnu prirodu i medvjede. 😍 Sigurno ćeš uživati gledajući vesele medvjediće u igri koji su jednom bili izgubljeni i ostavljeni sami u šumi. Srećom, sada uživaju u utočištu.

Volontiranje i donacije

I ti možeš biti jedan od volontera, ukoliko želiš, jer su u Utočište za mlade medvjede svi dobrodošli! Više pročitaj na linku.

Financiranje ovog prekrasnog projekta ponajviše se odvija na bazi dobrovoljnih donacija stoga, iako je ovaj posjet besplatan, svakako ti preporučamo da odvojiš nešto za medvjediće. 🐻

  • Cijena posjeta: dobrovoljne donacije
  • Vrijeme posjeta: nakon 9h, pa sve do 19h
  • Period posjeta: proljeće, ljeto i jesen
  • Iz Zagreba: 2h vožnje osobnim automobilom

Foto izvor📸: Darko Tomlin

ISTRAŽI LIKU I GORSKI KOTAR! 🏞️

DRUŠTVENE MREŽE

Tvoj inspirativni izvor doživljaja u Hrvatskoj

Pod Crikvon 103, 53225, Kuterevo
09:00-19:00
PlanineŠetnicaVIdikovac