DEV

Svetvinčenat

Mali srednjovjekovni gradić u Istri kao iz bajke
Svetvinčenat, 52342, Svetvinčenat
1 / 12
ObilazakUrbano istraživanjeCrkva

Opis

Fascinira te život viteza, stari dvorci i konobe sa štitonošama? 😍

Ako misliš da je to vrijeme prošlo, gadno si u krivu! Duh srednjeg vrijeka i dalje se može naći u skrivenim kutcima Lijepe naše. Posjeti predivan Svetvinčenat i uživi se u priču ovog gradića. Šume, pašnjaci i vinogradi koji ga okružuju oduševit će te na prvi pogled, a tek povijest, arhitektura i aktivnosti u gradu, totalno će te oboriti s nogu!

Ako stvarno želiš postati vitez, onda moraš proći kroz sedam iskušenja koja je iza sebe ostavio jedan nepoznati vitez. Zašto? Kako? Gdje? Prije jedno tristo godina taj je vitez dobio na turniru, ali je odbio preuzeti nagradu kako ne bi otkrio svoj identitet. Kada je odjahao, ostavio je samo legendu i ovih sedam iskušenja. Zamisli "escape room" u cijelom gradu gdje moraš proći viteška iskušenja- hrabrost, odanost, vjera, pravednost, oprez, upornost i znanje, kako bi saznao tajnu kaštela. 😃 Escape Castle Svetvinčenat daje ti jedinstveni doživljaj temeljen na istarskim legendama i povijesnim generacijama koji traje pola sata, sat vremena i u tvojoj ekipi može biti dva do pet igrača. Počasti se nezaboravnim iskustvom za samo 50 kn po igraču.

Ako nisi Don Quijote tip, možda će te zanimati kulturna baština na moderan način. Kuća vještice Mare je centar za posjetitelje posvećen raznolikoj materijalnoj i nematerijalnoj kulturnoj baštini Svetvinčenata. U Kući se možeš zabaviti 3D mappingom, virtualnom i proširenom stvarnosti da se totalno uživiš u drevnu povijest ovog gradića.

Vještica Mare će ti na ulazu zaželjeti dobrodošlicu i vratiti te u daleku prošlost. Možeš igrati virtualno streličarstvo i testirati svoje viteške vještine. Što još? Napravi jedinstvenu turu po Svetvinčenatu s VR naočalama i upusti se u jedinstvenu avanturu! Prije posjeta, nazovi čovika i rezerviraj svoj termin jer vješticu Maru moraš upoznati! 🧙🏻‍♀️

Znaš da je u Svetvinčenatu možeš pronaći čak 160 komada vatrenog i hladnog oružja te cijelog pratećeg pribora od 15. do kraja 19. stoljeća?? Posjeti zbirku starog oružja Ferlin, istraži mletačku bombardu i upoznaj povijest Svetvinčenata.

Samo 3 kilometra zapadno od Svetvinčenata posjeti ogroman posjed tematskog parka Sanc. Michael. Tu ćeš naći i jedan veliki drveni dvorac. Osim impresivnog dvorca, naći ćeš i dječji vrtuljak, sprave za mučenje, tamnicu za vješticu, suvenirnicu i druge srednjovjekovne zanimljivosti. Ako si dovoljno hrabar, iskušaj luk i strijelu kao pravi Robin Hood. 🏹

Nauči jahati konja, druži se s domaćim životinjama i opusti se u predivnoj prirodi sa srednjovjekovnim ugođajem. Kako bi osjetio povijest jedi s roštilja i popij iz glinenog posuđa. U slast, viteže! 😉

Za protegnuti noge, a i nešto naučiti Dinneridi trail, poučna staza je idealna za to! Duga je 35 kilometara, a u dvorištu lokalnih OPG-ova susrest ćeš se s logičkim zagonetkama. Ideja je da rješavanjem zagonetki "prikupiš" svoj obrok, a ujedno i upoznaš lokalne proizvođače vina, magarećeg mlijeka, ovčjeg sira...Ideš li pješke, biciklom, quadom ili konjima, krećeš i završavaš u Svetvinčenatu.

Totalno osjeti duh srednjeg vijeka, nauči običaje i oduševi se srednjim vijekom na Srednjevjekovnom festivalu koji se odvija u kolovozu Ne sumnjamo da su ovi veseli Istrijani pripremili oooodličan program!

'Ko bi reko da skriveni gradić u Istri toliko toga ima za ponuditi?! Od zbirke oružja i tematskog parka, do moderne tehnologije i inovativnog "escape rooma".. U Svetvinčenatu vrijeme stoji već stoljećima, zato doživi Istru na bajkovit način- upoznaj povijest, upoznaj srednji vijek, #upoznajhrvatsku! 💙💛

ObilazakUrbano istraživanjeCrkvaOPGŠetnicaPoučna stazaJahanjeBicikliranjeQuadŠetanje

Za one koji žele savjet više

Isprobali smo, isprobaj i ti!
Preporučuje
  • Istraži srednjovjekovno oružje 🧐
  • Pojedi i popij iz glinenog posuđa
  • Riješi zagonetku i osvoji svoj obrok 💪🏻